De ce să faci mișcare în timpul sarcinii și ce anume să eviți?

De ce să faci mișcare în timpul sarcinii și ce anume să eviți?

Mișcarea este extrem de importantă în perioada de sarcină. Aceasta te ajută într-o mulțime de moduri și există foarte multe beneficii pentru a fi activă în perioada sarcinii. Pe lângă faptul că mișcarea te ajută să eviți stările de stres din timpul sarcinii, poate ameliora și durerea din timpul contracțiilor.

Iată o mulțime de alte beneficii pe care sportul le are în această situație:

- elimină simptomele clasice de sarcină: greața de dimineață și constiparea

- ajută la reglarea somnului și a relaxării

- îți conferă energie și te ajută să rămâi în formă

- mișcarea pe timpul sarcinii te poate ajuta extrem de mult și în menținerea greutății.

Cu toate acestea, există anumite tipuri de mișcări pe care ar trebui să le faci și unele pe care ar trebui să le eviți.

În primul trimestru de sarcină, alergarea ușoară nu ar reprezenta o problemă, însă imaginează-ți cum ai putea face jogging cu o burtică aflată într-o 7-a sau a 8-a lună. Asta ar ieși clar din discuție.

Așadar, ce tipuri de mișcări poți alege în funcție de perioada în care de afli?

Care sunt exercițiile sigure în sarcină?

Yoga se află printre cele mai des întâlnite modalități de a face mișcare în timpul sarcinii. Atât partea de meditație, cât și partea de mișcare fizică te vor ajuta să devii mai flexibilă și să elimini stresul și tensiunea din viața ta.

În primele săptămâni de sarcină, până nu ajungi la o burtică notabilă, chiar și înotul s-ar putea să te ajute. Water Aerobic-ul sau înotul simplu o să te umple de energie și o să te mențină în formă. De asemenea, pe măsură ce sarcina avansează, articulațiile tale îți vor mulțumi pentru cele câteva luni în care ai făcut înot.

La fel de sănătos este și mersul pe jos sau alergatul la pas ușor. Dacă nu îți provoacă durere de spate, cel puțin mersul pe jos ai putea să îl practici chiar până în ultima zi înainte de naștere. Așadar, poți alege o pereche de colanți de susținere, care să îți facă munca mai ușoară, o hăinuță comodă și poți începe. O oră de mers pe jos pe zi în perioada de sarcină îți va fi benefică pentru întreaga zi.

Pitales - un sport plăcut pentru mămici în devenire, care te ajută să capeți putere și care îți va face perioada de travaliu mai ușoară. Pentru mai multă susținere și elasticitate în timpul exercițiilor poți alege și îmbrăcămintea de suport pentru gravide, de la Blanqi  girls (link in spate catre brand )  

Totuși există și unele mișcări pe care ar trebui să le eviți sau unele sporturi care nu sunt tocmai potrivite pentru mămicile în devenire.

Ce ar trebui să eviți dacă dorești să ai parte de o sarcină fără probleme?

În primul rând, dacă ești fană a sălii de forță, exercițiile cu greutăți ar trebui eliminate din peisaj cel puțin în ultimele trimestre de sarcină. Efortul de a ridica greutățile și contracțiile mușchilor nu îți va face bine.

De asemenea, ai putea renunța pentru moment la exercițiile cardio. Acestea stimulează mușchii prea mult și necesită un nivel de efort suplimentar. Efortul susținut nu îți va face bine nici ție și îți poate pune în pericol și micuțul.

Urmează aceste sfaturi și cu siguranță te vei bucura de o sarcină ușoară și de o naștere fără dureri insuportabile. Iar după, vei putea să revii la rutina ta zilnică și să faci în continuare exercițiile care îți plac, pentru a te putea pune mai rapid pe picioare.