Bumbacul este un material extrem de familiar pentru noi toți. Este extrem de ușor să ne uităm în jur și să descoperim cât de prezent este bumbacul în viața noastră de zi cu zi. De la hainele noastre, la lenjeriile de pat, prosoapele noastre și până la scutecele pentru copii, sau chiar tapițeria de mobilier, bumbacul se regăsește peste tot.
Ce este totuși atât de special la acest material?
Știați că, spre deosebire de produsele alimentare ecologice, produsele din bumbac nu trebuie să fie certificate pentru a fi descrise drept produse BIO? Puteți cumpăra dintr-un magazin un produs de bumbac descris ca fiind organic, dar, în realitate, acesta să includă doar 5% bumbac organic.
Desigur, bumbacul non-organic se află peste tot. Acest lucru nu poate părea atât de deranjant - cu siguranță nu poate fi chiar atât de rău. Există însă diferențe uriașe între modul în care bumbacul organic și non-organic sunt produse și nu numai. Sunt diferențe chiar și în modul în care acestea afectează sănătatea și bunăstarea oamenilor și a planetei.
Deci, ce este de fapt bumbacul organic?
Bumbacul organic este cultivat fără utilizarea substanțelor chimice, pe terenuri care au fost detoxifiate (timp de cel puțin 3 ani), folosind semințe care nu au fost modificate genetic. De asemenea, este important să rețineți că bumbacul organic nu implică coloranți toxici, înălbitori sau parfumuri în timpul procesării și ambalării. Drept urmare, bumbacul organic protejează sănătatea fermierilor și lucrătorilor și a mediului înconjurător.
De ce iubim bumbacul organic?
Un avantaj major al bumbacului organic este impactul redus asupra mediului, de exemplu. Se folosește dramatic mai puțină apă în comparație cu bumbacul non-organic la prelucrarea acestuia. ONG Textile Exchange a dezvăluit că un tricou fabricat din bumbac non-organic ar necesita 2.168 de galoni de apă, în timp ce un tricou din bumbac organic ar necesita 186 de galoni (o diferență de 1.982 de galoni, cu peste 90% mai puțin). Aceasta este o diferență uluitoare, care are un impact uriaș asupra planetei noastre și care pur și simplu nu este suficient discutată.
Diferențele de calitate dintre bumbacul organic și cel non-organic sunt un alt motiv pentru care suntem pro bumbac organic. Deoarece bumbacul non-organic este tratat puternic cu substanțe chimice, fibrele sale interne pierd o cantitate imensă de integritate, ceea ce duce la o durată de viață mai scurtă pentru un produs din bumbac non-organic. O calitate mai mică înseamnă că bumbacul non-organic este aruncat mai rapid, ceea ce duce la mai multe deșeuri. Deci, deși bumbacul organic poate fi mai scump, pe termen lung are un avantaj economic, atât pentru mediu, cât și pentru buzunar.
În sfârșit, ne place bumbacul organic, deoarece este mai amabil cu pielea noastră. Este bine să știți că substanțele chimice din bumbacul non-organic pot declanșa alergii ale pielii și aceste produse vor irita cu siguranță pielea bebelușilor. Oameni de toate vârstele au raportat îmbunătățiri dramatice atunci când trec de la astfel de produse la cele din bumbac organic. Deoarece suntem în contact cu produsele din bumbac 24/7, merită să cumpărăm un produs din bumbac organic, mai liniștitor și mai potrivit pentru piele!
În general, există atât de multe motive pentru care are sens să cumpărați produse ecologice! Aici, la Davidandthea suntem mândri să spunem că aproape toate mărcile pe care le stocăm sunt în frunte, în ceea ce privește calitatea.
Suntem deosebit de încântați de principalele noastre branduri de modă durabilă: Spoft Gallery, Mini Rodini, Liewood, Fabelab...
Toate sunt certificate de Standard Organic Global Textile Standard (GOTS), ceea ce înseamnă că produsele lor trebuie să conțină minimum 95% fibre organice certificate. Așadar, dacă sunteți pasionați de mediu, modă și doriți să cumpărați produse de înaltă calitate, atunci suntem siguri că vă vor plăcea colecțiile noastre!
Intrați pe site-ul Davidandthea pentru a descoperi mai multe detalii și pentru a vedea produsele!