"Binecuvântată este casa în care sunt piciorușe mici și râsete zglobii". Într-adevăr, atunci când ai copii în casă, totul se transformă, iar asta este valabil nu doar pentru noi, părinții. Și copiii, între ei, simt același lucru.

Când ai un frate, știi că întotdeauna, indiferent ce se va întâmpla, vei avea un umăr de sprijin în situațiile delicate și viața nu va fi niciodată plictisitoare. Astăzi dedicăm acest articol fericiților părinți și frățiorilor veseli din fiecare casă.

De aceea, pentru a ne bucura și a ne umple sufletul de fericire, am ales o colecție de 10 de citate, pe care să le citim împreună cu cei mici, pentru a le insufla valori și credințe ce le vor ghida întreaga viață.

1. În formula originală "We came into the world like brother and brother; And now let’s go hand in hand, not one before another." Acest citat ce aparține lui William Shakespeare ne oferă una dintre cele mai puternice lecții despre frăție. Niciunul din frați nu e mai important în ochii celuilalt, ci toți ar trebui să fie egali, pășind în viață unul alături de celălalt, ajutându-se și respectându-se reciproc.

2. "Frații nu se lasă unul pe celălalt să rătăcească în întuneric singuri." - un citat ce reprezintă  legătura dintre frați și faptul că întotdeauna frățiorii ar trebui să se ajute între ei.

3. "Am avut un frate și el a fost salvatorul meu. El mi-a făcut copilăria suportabilă." - aparținând lui Maurice Sendak, acest citat este un elogiu la adresa fratelui său, care i-a făcut copilăria o lume mai frumoasă.

4. "Frații nu trebuie neapărat să-și vorbească unul altuia. Pot sta într-o cameră, în tihnă, fără să își zică nimic și tot vor fi întotdeauna confortabili împreună." Acesta este un citat al lui Leonardo DiCaprio, care arată din nou puterea legăturii dintre frați și modul în care aceștia vor reuși mereu să se înțeleagă, chiar și fără a-și vorbi unul celuilalt, prin simplul fapt că sunt împreună.

5. Unul dintre cele mai frumoase citate despre frăție, este cel rostit de Edwin Markham, în forma sa originală "There is a destiny which makes us brothers; none goes his way alone. All that we send into the lives of others comes back into our own."

6. "Nu există pe lume iubire ca iubirea de frate" - poate cel mai reprezentativ citat pentru frățiori, pe care părinții trebuie să îl insufle copiilor încă de mici. Indiferent prin ce vor trece împreună, indiferent de micile neînțelegeri, aceștia vor trebui să înțeleagă că pe lume, puține legături ar putea să depășească în intensitate și în iubire ... legătura frățească.

7. "Uneori, a fi un frate e mai bine decât a fi un super-erou" - un citat al lui Marc Brown care arată că este mai important în viață să-ți ajuți fratele, decât chiar salvarea lumii. În fond, vei fi un super-erou oricum în ochii fratelui tău, dacă reușești să îi fii alături când are nevoie de tine. Iar asta este cel mai important.

8. "Niciodată nu pune egal între un companion și un frate" - un citat al lui Hesiod, care arată că indiferent de prietenia pe care o vei lega în viață cu diverși oameni, nimeni nu va putea să ia locul legăturii sacre pe care doi frați o vor împărtăși de-a lungul vieții.

9. Mark Twain a rostit și el unul dintre cele mai frumoase citate despre frați, despre frăție și despre ceea ce această legătură semnifică pentru lume: "The universal brotherhood of man is our most precious possession.”

10. Iar seria se încheie cu un citat special ales pentru frățiorii mai mari, asupra cărora de multe ori cade povara creșterii și purtării de grijă a unui micuț frățior. Însă cei mai mulți copii care înțeleg legătura specială dintre frați, nu-i vor considera pe cei mai mici niciodată o povară, ci o reală bucurie în viața lor. După cum spune James Wells, "He’s not heavy; he’s my brother."