A fi mămică este o adevărată provocare, indiferent de împrejurări și timpul în care micuțul sosește pe lume. Însă, a naște în perioada aceasta este parcă de neînchipuit. Cu obligația de a sta în izolare, cu distanțarea socială, într-o lume plină de îngrijorare, există mămici care au adus pe lume bebeluși. Ceea ce este absolut extraordinar.

Pentru toate aceste proaspete mămici, avem 10 trucuri, idei creative, care le-ar putea ajuta să treacă cu brio peste această perioadă.

Însă, înainte de aceste idei, hai să vedem împreună, cum ar decurge o naștere în această perioadă?

În primul rând, în fiecare salon vei observa că medicii care intră, pe lângă faptul că intră în ture, încercând să fie cât mai puțin personal în salon, aceștia vor fi echipați mereu cu măști și mănuși.

Obligația medicului care participă la operație este să folosească cât mai des posibil dezinfectanți, inclusiv podeaua salonului și instrumentarul fiind dezinfectat chiar de două sau trei ori pe zi.

Cum ne descurcăm cu vizitele în perioada aceasta?

Bineînțeles că în salon nu va intra nimeni altcineva în afară de medicul responsabil pentru naștere, asistenta care va monitoriza starea și mămica ce se află în salon. Nu sunt permise vizite din partea familiei, iar contactul cu staff-ul medical este limitat cât de mult se poate.

Așa că, totul ar trebui să decurgă mult mai calm, mult mai ușor și totul să revină la normal în cel mai scurt timp. Iată 10 idei care te-ar putea ajuta în acest sens.

10 trucuri pentru proaspetele mămici

1. Păstrează-te în bula ta pentru cât mai mult timp posibil. Nu te simți prost să refuzi vizitele în perioada aceasta. Toți o să fie interesați să vadă copilul, să te vadă și pe tine. Însă nu este o perioadă propice pentru așa ceva.

2. Păstrează-ți confortul și investește în tine. E cea mai bună perioadă pentru a petrece un pic mai mult timp cu tine însuți. E vremea să te pui pe primul loc, alături de bebe, să construiești un mediu confortabil pentru amândoi.

O simplă idee în acest sens: va trebui să alăptezi copilul. Așadar, hăinuțele special făcute pentru alăptare nu ți-ar strica, nu?

De asemenea, suportul postpartum este incredibil de important în această perioadă. Iar pentru asta, echipa David and Thea ți-a pregătit ceva cu totul special: gama Blanqi - hăinuțe de suport postpartum

3. În scurt timp bebelușului o să-i iasă primii dințișori. Ai nevoie de un produs natural, ecologic, pe care acesta să-l roadă mereu, pentru a-și alina durerile și pentru a trece mai ușor peste această perioadă.

Iată la ce ne-am gândit pentru tine. Poți descoperi produsele BORRN, free, safe non toxic BPA, certificate la cel mai înalt standard de calitate, chiar aici.

4. Nu vei putea ieși momentan din casă pentru a-i procura celui mic hăinuțele și așternutul necesar. Însă noi ne-am gândit și la acest aspect pentru tine. Desigur, online vei găsi sute de site-uri și produse pe care să le cumperi.

Însă în această etapă, bebelușul tău are pielea super sensibilă și va avea nevoie de materiale organice, non-toxice, de cea mai înaltă calitate. Efectuate după un design atent cercetat și echilibrat. Fix în această direcție, ai putea descoperi gama de hăinuțe pentru bebeluși de pe site-ul nostru.

5. Foarte important este somnul bebelușului. Am scris despre această temă un articol bine documentat chiar aici. Este important să îi oferi un grad ridicat de confort și siguranță celui mic. Iar pentru asta, pătuțurile de tip babynest din gama David and Thea sunt extrem de utile.

Poți să transporți astfel bebelușul oriunde, în siguranță, poți să îi oferi confort pe timpul somnului și când îl așezi lângă tine, elimini riscul de a te rostogoli peste el în somn. Poți vedea produsele în cauză chiar aici.

6. WOW! Deja ai atâtea resurse pe care le poți folosi și îți poți face viața mai ușoară și ție și lui bebe. Acum ne gândim deja ce-am mai putea să îți spunem. Însă ne-a venit în cap o idee pe care am mai tot auzit-o la alte mămici.

În momentul în care alăptezi, trebuie să fii cât mai relaxată. Bebelușul simte tot în această perioadă, iar stresul nu e ceea ce ai vrea să simtă la mama sa. Descarcă de pe net aplicația Headspace și de fiecare dată când alăptezi fă meditații. Bebelușul se va simți super confortabil și tu vei fi mult mai plină de energie și de gânduri bune întreaga zi.

7. S-ar putea ca timpul să-ți lipsească în această perioadă, așa că ritualul tău de îngrijire va fi puțin dat peste cap. În această perioadă uleiurile esențiale vor înlocui orice cremă și orice machiaj.

Folosește produse organice, pentru a te revitaliza, pentru a-ți trata pielea sensibilă, fără a-i dăuna bebelușului. Poți încerca și șampoanele uscate în această perioadă, săpunurile organice, din materie primă BIO, certificate pentru calitatea lor. Iar pentru bebe va fi de ajuns serul fiziologic pentru curățarea năsucului și ochilor, iar pentru băiță apa simplă, cu uleiuri de corp sau uleiuri esențiale naturale.

8. Toată lumea se va îngrămădi la propriu să-ți facă o mulțime de cadouri pentru nou născut. Nu este însă perioada propice pentru a intra în contact cu lucruri trimise de alți oameni. Ar fi ideal să eviți primirea de cadouri și să nu intri în contact cu nimic din mediul extern până nu te asiguri că ai dezinfectat orice obiect.

9. Și hăinuțele bebelușului, dar și ale tale, vor necesita dezinfectarea. Însă nu folosi chimicale pentru a spăla. Ia-ți gândul de la detergenții clasici din comerț. Folosește produse pentru spălarea rufelor bebelușului, produse non-toxice, pentru a te asigura că totul este în regulă.

10. Dacă nu e pentru prima dată că ești mămică, e posibil ca ceilalți copii să fie deja mai mari. Ei nu vor reacționa poate destul de bine la atenția ta îndreptată în totalitate către bebeluș. Un set de jucării MODU, care să promoveze implicarea și joaca activă, le va răpi atenția și îi va ține ocupați pentru toată ziua, într-un mod creativ și plin de bucurie.