Seturile MODU promovează activ dezvoltarea fizică și motorie a copiilor, fiind o jucărie care transformă curiozitatea în distracție. Un psihoterapeut pentru copii explică avantajele pe care jucăriile MODU le aduc celor mici. Hannah Harboe, fondatorul Børnefyssen, o clinică de psihoterapie pediatrică din Copenhaga, spune că mereu caută pentru cei mici jucării şi instrumente care pot motiva copii. Scopul acestora este să îi încurajeze pe cei mici să se mişte şi să se joaca folosindu-şi întregul corp astfel încât să îşi poate dezvolta abilităţile motrice. .
De ce este MODU o jucările perfectă pentru cei mici
Hannah Harboe oferă cinci activităţi de bază pentru a arată cum pot fi folosite seturile de construcţii MODU şi ce avantaje aduc aceste jucării. MODU este o jucările perfectă pentru orice vârstă care permite atât jocul independent, construind şi explorând, cât şi interacţiunea între mai mulţi copii.
Statul pe burtă
Pentru bebeluşi, statul pe burtă reprezintă o activitate de bază, fiind una extrem de importantă. Exercițiul întărește mușchii spatelui și ai gâtului și îl ajută pe bebeluș să dezvolte abilități motorii care îi vor permite să-și ridice capul și în cele din urmă să se întoarcă, să stea în fund și să se târască.
Puneţi bebeluşul pe burtă pe blocul de bază MODU de baza şi folosiţi două bare, în zona şoldurilor, pentru a împiedica micuţul să se răsucească sau se întoarcă. De asemenea, puteţi folosi patru roţi pentru a mişca placa cu copilul pe ea.
După ce bebeluşul s-a obişnuit să se susţină singur pe placă puteţi renunţa la barele de susţinere şi să plimbaţi încet bebeluşul prin casă. Creşteţi treptat viteza şi încercaţi să schimbaţi direcţia de mers. Este important să staţi alături de copil pe tot parcursul exercițiului pentru a preveni suprasolicitatea bebeluşului şi pentru a vă asigura că se bucură de această activitate plăcută.
Statul în picioare
Blocurile MODU se pot folosi ca suport pentru a face exerciții de ridicare şi de stat în picioare. Exercițiul contribuie la dezvoltarea echilibrului și stabilității și întărește mușchii picioarelor copilului. Încurajați bebeluşul să se ridice şi să se susţină singur în picioare, cu ajutorul blocurilor MODU. Este important să lăsați bebeluşul să decidă singur cât timp stă în picioare. Dacă încep să devină agitat sau supărat, îl puneţi ajuta să se aşeze uşor în fund. După aceea, ajutaţi-l să se ridice din nou.
Mersul în picioare
După ce copilul a învățat să se ridice în picioare, este timpul pentru următoarea lui mișcare: mersul pe jos.
La început, celor mai mulți copii le place să meargă în timp ce se țin de ceva, cum ar fi o canapea sau mobilă, însă atunci când sunt gata să se aventureze, plimbările cu susţinerea jucăriilor MODU sunt un exerciţiu extrem de bun.
Spre deosebire de ținerea de mâini a unui copil, un premergător oferă o distribuție mai bună a greutății, iar copilul are mai mult control. Roțile MODU din spumă sunt foarte stabile și se mișcă doar înainte și înapoi. După un timp, puteți înlocui roțile din spumă cu roțile mici. Acestea se pot mișca în toate direcțiile și vor necesita mai mult echilibru și control.
Plimbări
La vârsta de un an jumătate - doi, majoritatea copiilor au învăţat deja să meargă și vor căuta noi modalități de a-și explora echilibru. Viteza devine un factor important aici şi orice implică mișcare îi face fericiţi. Din MODU puteți construi biciclete sau maşinute pentru plimbări în toate formele și dimensiunile posibile. Vorbim acum de o activitate distractivă, multisenzorială, care ajută la reglarea fină a abilităților motorii. Acest tip de activitate le îmbunătăţeşte echilibru şi capacitatea de a se menține în poziție verticală în timp ce îşi mişcă picioarele. În plus, le dezvoltă coordonarea, deoarece li se cere să conducă și să se uite în faţă în același timp. Aceste abilități le vor fi utile mai târziu atunci când este timpul ca ei să învețe cum să meargă pe o bicicletă.
Citeşte şi BENEFICIILE JUCARIILOR MODU
Echilibru
MODU crește odată cu copilul tău, iar jocul de echilibru este distractiv și provocator pentru micuţii de orice vârstă. Întoarceți blocul de bază MODU cu susul în jos și adăugați un bloc rotund dedesubt pentru a obține o placă de echilibru. Copilul se poate juca fie în picioare, fie așezat sau întins. Pe lângă echilibru, acest joc este important pentru a practica transferul greutății, conștientizarea lui în spaţiu și coordonarea mişcărilor. La început, copilul poate să aibă nevoie de ajutor pentru a se sui pe tablă și de o mână de care să se țină în timp ce explorează diferitele mișcări.
Aşadar, seturile MODU oferă experiențe unice de joacă în care se pune accent pe imaginația, iar copilul îşi poate pot folosi întregul corp pentru a sta în echilibru, pentru a merge, pentru a se balansa, sări și multe altele. Mințile creative ale copiilor vor găsi și mai multe soluții de asamblare!
Puteţi comanda acum jucăriile MODU pe davidandthea.com