Cum alegi cel mai bun biberon pentru bebeluşul tău? Iată o întrebare la care mămicile căută, frecvent, un răspuns. Şi, după ce au schimbat multe biberoase şi au cheltuit o mulţime de bani pe produse care nu sunt potrivite pentru cel mic, ele ajung la o concluzie importantă: calitatea trebuie să primeze. Îţi oferim, prin urmare, o serie de sfaturi de care să ţii cont atunci când alegi un biberon pentru micuţul tău. De asemenea, îţi oferim o soluţie inovativă de biberoane din silicon.

Cum alegem biberonul potrivit pentru cel mic?

Când alegi un biberon pentru micuţul nostru trebuie să fii atentă la două lucruri: tetina şi recipientul.

Tetină din silicon sau din latex?

Tetinele pot fi din latex sau din silicon. Tetinele din latex sunt mai moi, însă nu sunt rezistente şi trebuie schimbate la câteva săptămâni. În plus, deseori, se întâmplă la bebeluşii să fie alergici la latex. Pe de altă parte, tetinele din silicon sunt mai rezistente şi îşi păstrează aceeaşi formă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Biberon din plastic, sticlă sau silicon?

În ceea ce priveşte recipientele, mămicile pot alege un biberon din sticlă, din plastic sau din silicon. Atunci când vorbim de biberoanele din plastic, mămicile sunt îngrijoarate de faptul că acestea conţin Bisfenol A (BPA), o substanţă care este interzisă în Danemarca şi Franţa. Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentară a anunţat că BPA în doze mici poate fi utilizat în industria alimentară, însă există riscul ca această substanţă să influenţeze compoziţia alimentelor, mai ales dacă recipietele sunt încălzite. Biberoanele din plastic au însă şi avantaje: sunt rezistente, uşoare şi pot fi ţinute în mânuţe de bebeluşi fără probleme. Biberoanele din sticlă nu prezintă probleme legate de compoziţia materialului din care sunt realizate, au o durată de viaţă lungă şi se pot fierbe sau steriliza la temperaturi ridicate. În ceea ce priveşte dezavantajele, menţionăm faptul că ele sunt grele, se pot sparge dacă sunt aruncate pe jos, iar cei mici se pot lovi cu ele. Pe de altă parte, biberoanele din silicon medical sunt uşoare, se pot curăţa usor, nu conţine substanţe chimice dăunătoare, fiind aşadar 100% sigure şi sănătoase pentru cei mici.

De ce mămicile şi bebeluşii preferă biberoanele BORRN din silicon?

Biberoanele BORRN sunt compuse din două piese, având la bază tehnologia de modelare LSR pentru sticle cu suprafață interioară totală din silicon. Este important de ştiut că laptele nu atinge în niciun moment plasticul. În plus, designul ultra-larg al gâtului biberoanelor BORRN imită experiența alăptării. Trecerea de la sân la biberon este, aşadar, blândă. La toate acestea se adaugă şi un sistem Anti-colic DuoValve, care reduce discomfortul și apariția colicilor. Biberoanele BORRN sunt "BPA FREE", fiind non-toxice, iar materialele folosite aplică standardele medicale de verificare. Sunt, de asemenea, certificate cu standardele ISO și înregistrate de FDA.

Cum se pot întreţine şi steriliza biberoanele?

Pentru întreţinerea biberoanelor, înainte de fiecare utilizare, curățați toate componentele, iar după utilizare, spălați întotdeauna toate componentele, pe rând, cu apă caldă si detergent și clătiți-le în apă curată. Sterilizați toate componentele cu apă clocotită timp de 5 minute, păstrând biberonul complet scufundat în apă. De asemenea, toate componentele biberoanelor BORRN pot fi întreţinute în sterilizatoare electrice cu aburi sau mașini de spălat vase (numai cu raft superior).

Dacă vrei să cumperi un astfel de produs pentru micuţul tău, concept store-ul Davidandthea.ro vă pune la dispoziţie mai multe biberoane din silicon BORRN pe care le găsiţi accesând acest link.