Stresul în vreme de pandemie


În medicina chineză, îngrijorarea se corelează cu splina, frica cu rinichii, durerea cu plămânii, mânia cu ficatul și anxietatea cu inima. Simțirea tuturor acestor emoții pe o perioadă de timp susținută poate fi epuizantă pentru corp și poate crea dezechilibre cu efecte grave pe termen lung.
Suntem conștienți cu toții că în prezent există mai multe situații de crize. Există Coronavirus-ul și există reacțiile oamenilor la acest virus care provoacă panică, lipsuri, izolare și situații economice de necontrolat.

Dacă te simți complet epuizată la sfârșitul zilei, chiar și atunci când nu ai ieșit din casă sau nu ai făcut ceva „productiv”, probabil, la fel ca mine, ești o persoană empatică care face o treabă "excelentăîn a lua asupra ei grijile și problemele celorlalți.

Cred cu tărie că oameni sensibili și empatici sunt vindecători și de ajutor. În mod clar, în aceste momente avem nevoie mai mult ca oricând de astfel de persoane în jurul nostru. Însă, să nu uităm un lucru: trebuie, înainte de toate, să avem grijă de propria persoană. Mai ales voi, mămici. Care trebuie să fiți mereu în putere și în cea mai bună formă pentru copilul și pentru familia voastră.

Astăzi o să vă prezint câteva tehnici care vă vor ajuta să restabiliți acele limite sănătoase, în care stresul și anxietatea nu reprezintă un semnal de alarmă pentru propria persoană, și care vă vor ajuta să vă reconectați cu interiorul vostru.


1. Identificați-vă declanșatoarele proprii

Numim declanșatoare acele situații, persoane sau interacțiuni care, în trecut, v-au dat de furcă atunci când a venit vorba de energia și suportabilitatea voastră. Încercați să le identificați imediat ce apar, să primiți aceste situații dificile cu toată deschiderea și să le faci față cu brio.


2. Vizualizați-vă protecția

Odată ce ați identificat factorii declanșatori, respirați adânc de 2-3 ori și opriți-vă vreme de câteva secunde pentru a vizualiza forma de protecție aleasă înainte de a intra sau de a continua cu un scenariu. S-ar putea să descoperiți că uneori este necesar doar să vizualizați un scut protector în fața anumitor părți ale corpului, cum ar fi în fața zonei toracice/cardiace. Experimentați, exersați și aflați ce funcționează cel mai bine pentru fiecare dintre voi.


3. Oferiți-vă ajutorul doar atunci când vi se cere

Nu încercați să dați sfaturi sau să găsiți soluții pentru niște probleme care nu sunt ale voastre. Nu știți ce trăiește celălalt cu adevărat și care sunt motivele pentru care a ajuns în situația aceasta. Ce puteți face în schimb este să aveți încredere în el, să îl ascultați și să fiți prezent, fără să vă încărcați negativ.


4. Încheiați-vă ziua cu un duș fierbinte și 10 minute de meditație

După o zi lungă și obositoare, o baie fierbinte pare cel mai bun mod de a vă încheia ziua. Aceasta are multiple beneficii asupra sănătății voastre: vă relaxează musculatura și elimină întreaga tensiunea din corp, vă îmbunătățește circulația sângelui și vă oferă un somn mai bun cu ajutorul melatoninei care se eliberează în organism.